Renegade Public Forums
C&C: Renegade -- Dead since 2012!™
Home » Renegade Discussions » Tiberian Technologies Forum » Weird walking glitch
Weird walking glitch [message #492578] Wed, 11 October 2017 05:42 Go to next message
Neijwiert  is currently offline Neijwiert  
Messages: 121
Registered: October 2009
Recruit
From: *direct-adsl.nl
Ever since I came back after some time to play Renegade again I have the problem shown in the video below:

https://youtu.be/3oZ1YMKdr1M

I have this in every server. In the video it's in my own server as a demonstration. I don't think I had this problem pre 4.4
Re: Weird walking glitch [message #492579] Wed, 11 October 2017 09:55 Go to previous messageGo to next message
dblaney1  is currently offline dblaney1  
Messages: 341
Registered: March 2014
Location: United States
Recruit
From: 130.156.93*
Do you have vsync on? If you go over a certain fps i believe this glitch occurs. It might be that you upgraded your computer and it consistantly puts out more frames than your old one.

I don't have this issue on my end but I run vsync. I imagine my gtx1070 and i7 6820hk without vsync would easily get the fps for it though with it off though. Next time I am home I will try it out.

I strongly recommend turning on vsync. There is a lot of physics things in the w3d engine that rely on having a consistent frame time which vsync provides. Running it should greatly reduce the amount of lag you see since the behavior of objects will be more consistent with what the server is doing.

[Updated on: Wed, 11 October 2017 10:01]

Re: Weird walking glitch [message #492580] Wed, 11 October 2017 13:09 Go to previous messageGo to next message
Neijwiert  is currently offline Neijwiert  
Messages: 121
Registered: October 2009
Recruit
From: *direct-adsl.nl
dblaney1 wrote on Wed, 11 October 2017 09:55

Do you have vsync on? If you go over a certain fps i believe this glitch occurs. It might be that you upgraded your computer and it consistantly puts out more frames than your old one.

I don't have this issue on my end but I run vsync. I imagine my gtx1070 and i7 6820hk without vsync would easily get the fps for it though with it off though. Next time I am home I will try it out.

I strongly recommend turning on vsync. There is a lot of physics things in the w3d engine that rely on having a consistent frame time which vsync provides. Running it should greatly reduce the amount of lag you see since the behavior of objects will be more consistent with what the server is doing.


You are right, that was the problem. I forgot Renegade had those weird issues caused by framerate.
Re: Weird walking glitch [message #492590] Fri, 13 October 2017 10:04 Go to previous messageGo to next message
Jerad Gray  is currently offline Jerad Gray  
Messages: 3738
Registered: July 2006
Location: USA
General (3 Stars)
From: 199.167.204*
Really wish we had made it just defaulted on, helps sync the physics engine with the server as well. Shame that emitters only seem to truly work correctly at 30fps instead of 60fps :\


Head Level editor and coder of ECW/Rp2. #2142::COOL#
Re: Weird walking glitch [message #492592] Fri, 13 October 2017 10:21 Go to previous messageGo to next message
dblaney1  is currently offline dblaney1  
Messages: 341
Registered: March 2014
Location: United States
Recruit
From: 130.156.81*
Whats wrong with emitters at 60fps?
Re: Weird walking glitch [message #492601] Fri, 13 October 2017 16:58 Go to previous messageGo to next message
Gen_Blacky  is currently offline Gen_Blacky  
Messages: 3233
Registered: September 2006
General (3 Stars)
From: *bois.qwest.net
Sometimes it will skip emitter frames at 60fps and most defiantly if you go over 1000fps. You notice a big difference if you watch a smoke emitter with vsync off and vsync on without being over 1000fps. Lets say 100fps with vsync off.


http://s18.postimage.org/jc6qbn4k9/bricks3.png
Re: Weird walking glitch [message #492616] Wed, 25 October 2017 17:10 Go to previous messageGo to next message
Jerad Gray  is currently offline Jerad Gray  
Messages: 3738
Registered: July 2006
Location: USA
General (3 Stars)
From: *midco.net
dblaney1 wrote on Fri, 13 October 2017 11:21

Whats wrong with emitters at 60fps?

The Inheritance setting doesn't work consistently, I think it fails about 50% of the time at 60FPS if I recall correctly.


Head Level editor and coder of ECW/Rp2. #2142::COOL#
Re: Weird walking glitch [message #492618] Wed, 25 October 2017 20:52 Go to previous messageGo to next message
dblaney1  is currently offline dblaney1  
Messages: 341
Registered: March 2014
Location: United States
Recruit
From: *nwrknj.fios.verizon.net
Jerad Gray wrote on Wed, 25 October 2017 17:10

dblaney1 wrote on Fri, 13 October 2017 11:21

Whats wrong with emitters at 60fps?

The Inheritance setting doesn't work consistently, I think it fails about 50% of the time at 60FPS if I recall correctly.



Sounds like the code is broken in the same way the code for soldier ai rotation was. Its not taking frametime into account. I'll take a look at it since I was able to fix that code.

[Updated on: Wed, 25 October 2017 20:52]

Re: Weird walking glitch [message #492631] Thu, 02 November 2017 10:25 Go to previous message
iRANian  is currently offline iRANian  
Messages: 4283
Registered: April 2011
General (4 Stars)
From: *cm-27.dynamic.ziggo.nl
vsync causes input lag and is basically unplayable


Long time and well respected Renegade community member, programmer, modder and tester.

Scripts 4.0 private beta tester since May 2011.

My Renegade server plugins releases
Previous Topic:Scripts 4.5 is now available
Next Topic:EncyclopediaMgrClass
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 18 15:11:14 MST 2017
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 2.7.7RC2.
Copyright ©2001-2007 FUD Forum Bulletin Board Software